Wijken

Assen oost

Assen Oost, daar woon je met plezier! De wijk is gevestigd tussen het centrum van de stad en het prachtige Drentse landschap. Je treft er alle belangrijke voorzieningen aan zoals een winkelcentrum, diverse scholen, speeltuinen. In Assen Oost geven we om elkaar! Help je mee om de wijk nóg socialer te maken?

Baggelhuizen

In het westen van Assen ligt Baggelhuizen, een mooie woonwijk, gevestigd aan de A28. Het schitterende natuur- en recreatiegebied Baggelhuizerplas maakt de wijk extra mooi en aantrekkelijk en een genot om in te wonen. Wil jij meehelpen om de wijk nóg socialer te maken? Dan helpen wij je bij je plannen. Bedenk een idee en doe een aanvraag bij STILA.

Assen centrum

De prachtige wijk Assen-Centrum is het oudste deel van Assen. Het oude hart van de stad is een prachtige plek om te wonen en te werken. Een binnenstad om trots op te zijn! Wil jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van sociale contacten in Assen Centrum? Bedenk dan een mooi idee voor jouw buurt en doe een aanvraag bij STILA.

kloosterveen

Kloosterveen is een fantastische wijk om in te wonen. Met elkaar kunnen we de wijk nog mooier maken. Door samen mooie buurtprojecten te starten bijvoorbeeld. Zo komen we met elkaar in contact en maken we Kloosterveen nóg socialer. Doe ook mee! Bedenk een mooi sociaal project en doe een aanvraag voor ondersteuning bij STILA. Heb je hup nodig? Neem dan contact op met de wijkambassadeur van Kloosterveen.

lariks

In de wijk Lariks gebeurt het! Met diverse scholen, talloze voorzieningen en een mooi centrum is het een heerlijke wijk om te wonen. In de wijk geven we om elkaar en ondersteunen we elkaar. Wil jij de wijk of jouw buurt een extra boost geven? Bedenk dan een mooi plan en doe een aanvraag.

marsdijk

De prachtige woonwijk Marsdijk bruist! Met een overdekt winkelcentrum en gratis parkeergelegenheid is Marsdijk het wonen en winkelen meer dan waard. Het is een wijk om trots op te zijn. Wil jij helpen om Marsdijk nóg socialer te maken? Door bijvoorbeeld een evenement te organiseren voor jouw buurt? Doe mee!

noorderpark

In de wijk Noorderpark valt altijd wat te beleven! Het is dan ook een fijne wijk om in te wonen. Met winkels, een supermarkt en een Johan Cruyff Court is Noorderpark prettig en toegankelijk. Vind je het leuk om Noorderpark nóg socialer en leefbaarder te maken? Doe dan een beroep op STILA!

peelo

In Peelo valt van alles te beleven. Met diverse scholen, een winkelcentrum, een kerk en natuurlijk ‘t Markehuus is Peelo het wonen meer dan waard. Help jij mee om Peelo nóg socialer te maken? Bedenk dan een plan of evenemtent waarmee de sociale contacten in je buurt of wijk worden bevorderd. Doe daarna een aanvraag bij STILA. Wij helpen je op weg!

pittelo

Pittelo is een echte gezellige volkswijk aan de rand van Assen. Met een eigen supermarkt en een mooi sportveldje is Pittelo een echte wijk met pit. Wil je meehelpen om Pittelo nóg socialer en leuker te maken? Bedenk dan een goed idee voor jouw buurt en doe een aanvraag bij STILA.

buitengebied

Rondom Assen liggen de prachtige dorpen Loon, Ubbena, Rhee, Ter Aard, Zeijerveld, Witten, Graswijk en Anreep-Schieven. Omgeven door natuur is het fantastisch om de dorpen rondom Assen te wonen. Wil jij een bijdrage leveren aan de leefomgeving in jouw dorp? Bedenk een plan en doe een aanvraag bij STILA.

Dit is STILA
Wijkfonds

STILA is een onafhankelijke en zelfstandige stichting. Met het Wijkfonds stimuleren en ondersteunen wij inwoners van de gemeente Assen bij het organiseren van sociale activiteiten. Dat doen wij met kennis, inspiratie en een financiële bijdrage.

Dit is STILA Preventiefonds

Het preventiefonds stimuleert individuele initiatieven in Assen gericht op een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Ook vrijwillige organisaties met nieuwe initiatieven gericht op preventie kunnen bij ons een aanvraag indienen.

Stila Assen zoekt kascommissie-leden

Stila Assen ontvangt jaarlijks circa €150.000 van de gemeente Assen om de leefbaarheid en samenhang te stimuleren. Elke bewoner uit de gemeente Assen kan een aanvraag indienen en een onafhankelijk panel toetst of de beoogde activiteit aan een aantal voorwaarden voldoet. Het bestuur van Stila is verantwoordelijk voor het beleid én voor de financien.

Ten behoeve van de financiele verantwoording zoeken we leden voor de kascommissie. Deze kascommissie controleert jaarlijks de inkomsten en uitgaven van Stila, en checkt of dit aan de beleidsuitgangspunten van Stila voldoet.

Aanmelden

Ben je inwoner van Assen, heb je affiniteit met financiën en lijkt je dit wat, reageer dan, met een korte motivatie en cv via onderstaande knop.