stila wijkfonds

Ondersteuning van sociale ideeën

in je wijk of buurt

STILA Wijkfonds is er voor alle bewoners van de gemeente Assen die een goed ideeën hebben voor het verbeteren van de de eigen buurt en leefomgeving. Doe mee! Wij ondersteunen met kennis én geld.

Wat is Stila wijkfonds?

Inwoners van Assen met een initiatief dat bijdraagt aan een betere leefomgeving in de eigen wijk of buurt, kunnen bij ons Wijkfonds terecht voor kennis en een financiële bijdrage. Dankzij ons uitgebreide netwerk aan professionals helpen we je bovendien meteen aan de juiste connecties. Doe mee!

dit is wat we doen

“Mede dankzij de bijdrage van STILA Wijkfonds zijn wij ook in 2019 weer in staat geweest een fantastisch evenement te organiseren met een groot aantal deelnemers (1.847 in totaal).”
W. Hulshof
Voorzitter Stichting Midnightwalk Assen
0
Projecten ondersteund in 2019
0
Totaal uitgekeerd in 2019

samenwerken aan een sociaal assen

Sport
en spel

Met je wijkgenoten genieten van sportieve activiteiten is een prima middel om de onderlinge contacten te verbeteren. Sport verbroedert!

Ontmoeten
en beleven

Samen een activiteit opstarten en daarna lekker koffie drinken, eten of BBQ-en. Leer elkaar kennen door elkaar te ontmoeten.

Kunst
en theater

Dankzij kunst, toneel en theater onstaat prachtige vriendschappen en contacten. Kunst verboedert en zorgt voor nieuwe inzichten. Geniet van elkaars aanwezigheid!

Muziek
en cultuur

Organiseer samen met je buurtgenoten een muziekevenement, een bloemencorso of een voorstelling. Verstevig je onderlinge contacten door elkaar beter te leren kennen.

inspiratie nodig?

Ben je enthousiast geworden en wil je met hulp van het Wijkfonds of het Preventiefonds een activiteit organiseren of een plan uitwerken? Doe dan ideeën op in onze inspiratiehoek.

Stila helpt en ondersteunt sociale ideeën in assen

Dit is STILA
Wijkfonds

STILA is een onafhankelijke en zelfstandige stichting. Met het Wijkfonds stimuleren en ondersteunen wij inwoners van de gemeente Assen bij het organiseren van sociale activiteiten. Dat doen wij met kennis, inspiratie en een financiële bijdrage.

Dit is STILA Preventiefonds

Het preventiefonds stimuleert individuele initiatieven in Assen gericht op een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Ook vrijwillige organisaties met nieuwe initiatieven gericht op preventie kunnen bij ons een aanvraag indienen.

Stila Assen zoekt kascommissie-leden

Stila Assen ontvangt jaarlijks circa €150.000 van de gemeente Assen om de leefbaarheid en samenhang te stimuleren. Elke bewoner uit de gemeente Assen kan een aanvraag indienen en een onafhankelijk panel toetst of de beoogde activiteit aan een aantal voorwaarden voldoet. Het bestuur van Stila is verantwoordelijk voor het beleid én voor de financien.

Ten behoeve van de financiele verantwoording zoeken we leden voor de kascommissie. Deze kascommissie controleert jaarlijks de inkomsten en uitgaven van Stila, en checkt of dit aan de beleidsuitgangspunten van Stila voldoet.

Aanmelden

Ben je inwoner van Assen, heb je affiniteit met financiën en lijkt je dit wat, reageer dan, met een korte motivatie en cv via onderstaande knop.