stila preventiefonds

Ondersteuning voor

wie hulp nodig heeft

STILA Preventiefonds is er voor alle initiatieven in de gemeente Assen die gericht zijn op het voorkomen van isolement en uitsluiting. Heb je een idee dat hierbij aansluit? Doe een aanvraag!

wat is stila preventiefonds?

Voor Assenaren met een individueel of gezamenlijk initiatief, gericht op het voorkomen van isolement en uitsluiting, is er het Preventiefonds. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen bij ons een aanvraag indienen. Wij ondersteunen met onze kennis en een financiële bijdrage. Isolement en uitsluiting kan om allerlei mensen gaan, bijvoorbeeld jongeren, ouderen, nieuwkomers in de Asser samenleving of mensen met een beperking. Het Preventiefonds helpt en ondersteunt lokale initiatieven gericht op een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Zo helpen we met elkaar voorkomen dat inwoners onnodig afhankelijk worden van professionele hulp.

dit is wat we doen

“Dankzij de bijdrage van STILA Preventiefonds kunnen we kinderen die door bijvoorbeeld een verstandelijke beperking geen aansluiting hebben bij een sportclub, toch laten sporten en bewegen.”
Ruben Jongman
Fysiotherapeut, Sportcarrousel
Projecten ondersteund in 2022
0
Totaal uitgekeerd in 2022
0

samenwerken aan een leefbaar en sociaal assen

Preventie

Voorkomen dat mensen worden uitgesloten of geïsoleerd raken van de Asser samenleving. Het preventiefonds ondersteunt initiatieven en activiteiten die dat als doel hebben.

Iedereen telt mee

Met elkaar werken we aan een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Niet denken in beperkingen, maar in kansen en mogelijkheden.

inspiratie nodig?

Ben je enthousiast geworden en wil je met hulp van het Wijkfonds of het Preventiefonds een activiteit organiseren of een plan uitwerken? Doe dan ideeën op in onze inspiratiehoek.

Stila helpt en ondersteunt sociale ideeën in assen

Dit is STILA
Wijkfonds

STILA is een onafhankelijke en zelfstandige stichting. Met het Wijkfonds stimuleren en ondersteunen wij inwoners van de gemeente Assen bij het organiseren van sociale activiteiten. Dat doen wij met kennis, inspiratie en een financiële bijdrage.

Dit is STILA Preventiefonds

Het preventiefonds stimuleert individuele initiatieven in Assen gericht op een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Ook vrijwillige organisaties met nieuwe initiatieven gericht op preventie kunnen bij ons een aanvraag indienen.