stila preventiefonds

Ondersteuning voor

wie hulp nodig heeft

STILA Preventiefonds is er voor alle individuele initiatieven in de gemeente Assen die gericht zijn op preventie. Dankzij de ondersteuning van het Preventiefonds staat niemand er alleen voor in Assen en kan iedereen meedoen. Heb je een idee dat hierbij aansluit? Doe een aanvraag!

wat is stila preventiefonds?

Voor Assenaren met een mooi gezamenlijk initiatief dat gericht is op preventie is er het Preventiefonds. Denk aan jongeren met vragen of wensen, eenzame ouderen, of mensen met een afstand tot de samenleving – het Preventiefonds helpt en ondersteunt! Ook vrijwillige organisaties met nieuwe initiatieven gericht op preventie kunnen bij ons een aanvraag indienen. Met het opzetten van het Preventiefonds stimuleert de Gemeente Assen lokale initiatieven gericht op een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. En dat is prachtig, want zo helpen we met elkaar voorkomen dat inwoners onnodig afhankelijk worden van professionele hulp. Een fantastisch doel dus!

dit is wat we doen

“Dankzij de bijdrage van STILA Preventiefonds kunnen we kinderen die door bijvoorbeeld een verstandelijke beperking geen aansluiting hebben bij een sportclub, toch laten sporten en bewegen.”
Ruben Jongman
Fysiotherapeut, Sportcarrousel
0
Projecten ondersteund in 2019
0
Totaal uitgekeerd in 2019

samenwerken aan een leefbaar en sociaal assen

Preventie

Het preventief helpen van jongeren met vragen, eenzame ouderen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het prventiefonds ondersteunt.

Iedereen telt mee

Met elkaar werken we aan een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Niet denken in beperkingen, maar in kansen en mogelijkheden.

inspiratie nodig?

Ben je enthousiast geworden en wil je met hulp van het Wijkfonds of het Preventiefonds een activiteit organiseren of een plan uitwerken? Doe dan ideeën op in onze inspiratiehoek.

Stila helpt en ondersteunt sociale ideeën in assen

Dit is STILA
Wijkfonds

STILA is een onafhankelijke en zelfstandige stichting. Met het Wijkfonds stimuleren en ondersteunen wij inwoners van de gemeente Assen bij het organiseren van sociale activiteiten. Dat doen wij met kennis, inspiratie en een financiële bijdrage.

Dit is STILA Preventiefonds

Het preventiefonds stimuleert individuele initiatieven in Assen gericht op een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Ook vrijwillige organisaties met nieuwe initiatieven gericht op preventie kunnen bij ons een aanvraag indienen.

Aanvragen tijdens de zomerperiode

Ivm de aanstaande zomervakantie zal er geen paneloverleg plaatsvinden in juli en augustus. Wil je een aanvraag doen? Dien deze dan zo spoedig mogelijk in zodat we de aanvraag nog in juni kunnen behandelen, anders wordt het september.