Inspiratie

succesvolle projecten bedenken

Vind je het lastig om ideeën te bedenken die de onderlinge contacten in je buurt verbeteren? In onderstaand overzicht hebben we enkele leuke en succesvolle activiteiten vermeld. Hiermee kun je ideeën en inspiratie opdoen. Ben je eruit? Werk dan je ideeën uit en vraag een bijdrage aan. En als je er niet uitkomt, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

GoZero

Hét jeugdfeest in Assen zonder alcohol

GoZeroProcent

Muziek, feest en plezier, maar dan zonder alcohol.
meer informatie

Oudermiddag

Met veel muziek aan de Maasstee in Assen

Ouderenmiddag

Een muzikale belevenis in het kader van de nationale ouderenweek.
meer informatie

Straatfeest

Plezier aan de Stedensingel in Assen

straatfeest

Een prachtig feest voor de hele straat aan de Stedesingel in Assen.
meer informatie

Meer ideeën nodig?

Kunst, theater, buurthulp, sport, ontmoeting…. Er zijn talloze manieren om je buurt (nog) beter te maken. Als je met elkaar de schouders eronder zet, maak je van je eigen buurt een droombuurt. Heb je zelf een goed idee? Doe dan een aanvraag.

Met elkaar klussen is een prachtige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. En iedereen kan meedoen, zelfs als je twee linkerhanden hebt. Er is immers altijd hulp nodig, bijvoorbeeld bij het opruimen, schoonmaken, broodjes smeren en koffie zetten. Maak een plan, help elkaar en sluit de dag af met een gezamenlijke maaltijd. Succes gegarandeerd!

Sport verbroedert, dat is bekend. Ook in jouw wijk of buurt zorgt sporten voor prachtige contactmomenten. Met elkaar volleyballen, hardlopen of voetballen bijvoorbeeld. Eenmalig, of structureel wekelijks. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe je zoiets organiseert? Gewoon beginnen met het maken van een eenvoudig plan: vraag wie er mee wil doen en spreek met elkaar af.

Humor en plezier, dat is amateurtheater. Samen een musical voorbereiden of een theaterstuk opvoeren levert onvergetelijke momenten op. Making memories noemen we dat. Het zijn die waardevolle ervaringen waar je jaren later nog over praat. En vriendschappen ontstaan hierbij niet alleen op het podium, maar ook daarnaast.

Elk voor- en najaar is het er weer: dat onvermijdelijke moment waarop je tuin aangepakt moet worden. Schoffelen, snoeien, bladblazen… een mooie tuin kost tijd en energie. Niet iedereen houdt van tuinieren en voor sommigen is het zelfs een ware martelgang om te beginnen. Doe het daarom samen! Door gezamenlijk elkaars tuin te doen, wordt het werken in de tuin opeens een gezellig feestje. Spreek in het weekend met elkaar af en help elkaar met snoeien, grasmaaien en onkruid wieden. Gezellig met koffie, koek, ijs en broodjes bijvoorbeeld. Dan wordt de tuin een feestplek.

Stila Wijkfonds
samenwerken aan een sociaal assen

Sport en spel

Met je wijkgenoten genieten van sportieve activiteiten is een prima middel om de onderlinge contacten te verbeteren. Sport verboedert!

Ontmoeten en beleven

Samen een activiteit opstarten. Of samen gewoon lekker koffie drinken, eten of BBQ-en. Leer elkaar kennen door elkaar te ontmoeten.

Kunst en theater

Dankzij kunst, toneel en theater onstaat prachtige vriendschappen en contacten. Kunst verboedert en zorgt voor nieuwe inzichten. Geniet van elkaars aanwezigheid!

Muziek en cultuur

Organiseer samen met je buurtgenoten een muziekevenement, een bloemencorso of een voorstelling. Verstevig je onderlinge contacten door elkaar beter te leren kennen.

Stila Preventiefonds
Iedereen telt mee én doet mee

Preventie

Voorkomen dat mensen worden uitgesloten of geïsoleerd raken van de Asser samenleving. Het preventiefonds ondersteunt initiatieven en activiteiten die dat als doel hebben.

Iedereen telt mee

Met elkaar werken we aan een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Niet denken in beperkingen, maar in kansen en mogelijkheden.

Stila helpt en ondersteunt sociale ideeën in assen

Dit is STILA
Wijkfonds

STILA is een onafhankelijke en zelfstandige stichting. Met het Wijkfonds stimuleren en ondersteunen wij inwoners van de gemeente Assen bij het organiseren van sociale activiteiten. Dat doen wij met kennis, inspiratie en een financiële bijdrage.

Dit is STILA Preventiefonds

Het preventiefonds stimuleert individuele initiatieven in Assen gericht op een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Ook vrijwillige organisaties met nieuwe initiatieven gericht op preventie kunnen bij ons een aanvraag indienen.

GozeroProcent


GozeroProcent is een jaarlijks terugkerend tienerfeest met als motto 0% alcohol = 100% party. Het is dan ook het grootste alcoholvrije tienerfeest van Noord-Nederland, opgezet voor en door jongeren. Zonder de inzet de vijfentwintig jonge vrijwilligers was de organisatie niet in staat geweest om dit feest tot een groot succes te maken. Het was voor de jongeren een prachtige leerschool om zich in te zetten voor de maatschappij. Ondersteund door ervaren vrijwilligers en medewerkers van Vaart welzijn uit Assen hebben ze zich onder andere ingezet bij de kassa, kaart/alcohol controle, ontwerp, artiesten/vip begeleiding en organisatie. Een ervaring voor de rest van hun leven.

Positieve gezondheid

GozeroProcent is niet zomaar een tienerfeest. Jongeren leren bij GozeroProcent dat je ook zonder alcohol een gezellige avond kunt hebben. Jongeren die van te voren indronken zijn niet welkom op GozeroProcent. Ook is roken niet toegestaan, net als energiedrankjes, lachgas en andere stimulerende middelen GozeroProcent. Daarmee is GozeroProcent een prachtig feest dat jongeren in Assen op een positieve manier laat feesten.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en heb je ook een idee voor een feest in je buurt, je wijk of voor heel Assen? Werk dan je plannen uit en doe een aanvraag of neem contact op met je wijkambassadeur. STILA ondersteunt waardevolle plannen met kennis én met geld.

Ouderenmiddag


In het kader van de nationale ouderenweek organiseerde de Seniorenvereniging Assen onlangs een ouderenmiddag in de Maasstee. Het goed bezochte evenement bood ouderen een prachtige muzikale middag, met leuke optredens van bijvoorbeeld het Sint Bacchus koor uit Zeijen. Ze zongen liedjes uit lang vervlogen tijden en zorgen daarmee voor een hoop plezier bij de ouderen. Er werd dan ook regelmatig uit volle borst meegezongen. Daarna genoot iedereen van een lekkere kop koffie of thee en een overheerlijke lekkernij. Na afloop ontvingen de ouderen een leuk gevulde goody back mee naar huis. Mede dankzij de bijdrage van STILA was de entree van dit evenement helemaal gratis.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en heb je ook een idee voor een feest in je buurt, je wijk of voor heel Assen? Werk dan je plannen uit en doe een aanvraag of neem contact op met je wijkambassadeur. STILA ondersteunt waardevolle plannen met kennis én met geld.

Straatfeest stedewater

In de zomer van 2019 was het feest aan de Stedesingel in Assen. Mooi weer, veel gezelligheid en een heerlijke BBQ zorgde ervoor dat de hele buurt met elkaar in contact kwam. STILA leverde een bijdrage aan dit succesvolle evenement. Van het geld dat STILA beschikbaar stelde konden tafels, banken en koelkast worden gehuurd. De kinderen konden genieten van waterijsjes en watermeloen. Jong en oud genoot van het samenzijn en nieuwe vriendschappen konden worden gesloten. Een prachtig voorbeeld van een geslaagd evenement ter verbetering van de onderlinge contacten in de wijk.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden en heb je ook een idee voor een feest in je buurt, je wijk of voor heel Assen? Werk dan je plannen uit en doe een aanvraag of neem contact op met je wijkambassadeur. STILA ondersteunt waardevolle plannen met kennis én met geld.