Inspiratie nodig?

Succesvolle projecten bedenken

Vind je het lastig om ideeën te bedenken die de onderlinge contacten in je buurt verbeteren? In onderstaand overzicht hebben we enkele leuke en succesvolle activiteiten vermeld. Hiermee kun je ideeën en inspiratie opdoen. Ben je eruit? Werk dan je ideeën uit en vraag een bijdrage aan. En als je er niet uitkomt, kun je natuurlijk altijd een beroep doen op je wijkambassadeur

Meer ideeën nodig?

Kunst, theater, buurthulp, sport, ontmoeting…. Er zijn talloze manieren om je buurt beter te maken. Als je samen met elkaar de schouders eronder zet, maak je van je eigen buurt een droombuurt. Heb je zelf een goed idee? Doe dan een aanvraag. 

Klushuis 2.0

Met elkaar klussen is een prachtige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. En iedereen kan meedoen, zelfs als je twee linkerhanden hebt. Er is immers altijd hulp nodig, bijvoorbeeld bij het opruimen, schoonmaken, broodjes smeren en koffie zetten.  Maak een plan, help elkaar en sluit de dag af met een gezamenlijke maaltijd. Succes gegarandeerd!

Volop in beweging!

Sport verbroedert, dat is bekend. Ook in jouw wijk of buurt zorgt sporten voor prachtige contactmomenten. Met elkaar volleyballen, hardlopen of voetballen bijvoorbeeld. Eenmalig, of structureel wekelijks. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe je zoiets organseert? Gewoon beginnen met een het maken van een eenvoudig plan: vraag wie er mee wil doen en spreek met elkaar af. 

De kunst van theater

Humor en plezier, dat is amateurtheater. Samen een musical voorbereiden of een theaterstuk opvoeren levert onvergetelijke momenten op. Making memories noemen we dat, het zijn die waardevolle ervaringen op waar je jaren later nog over praat. En vriendschappen ontstaan hierbij niet alleen op het podium, maar ook daarnaast.   

Groen in je wijk

Elk voor- en najaar is hij er weer: dat onvermijdelijke moment waarop je tuin aangepakt moet worden. Schoffelen, snoeien, bladblazen… een mooie tuin kost tijd en energie. Niet iedereen houdt van tuinieren en voor sommigen is het zelfs een ware martelgang om te beginnen. Doe het daarom samen! Door gezamenlijk elkaars tuin te doen, wordt het werken in de tuin opeens een gezellig feestje. Spreek in het weekend met elkaar af en help elkaar met snoeien, grasmaaien en onkruidwieden. Gezellig met koffie, koek, ijs en broodjes bijvoorbeeld. Dan wordt de tuin een feestplek.

STILA Wijkfonds: Samenwerken aan een sociaal Assen

wtfdivi014-url3

Sport en spel

Met je wijkgenoten genieten van sportieve activiteiten is een prima middel om de onderlinge contacten te verbeteren. Sport verboedert!

wtfdivi014-url1

Ontmoeten en beleven

Samen een activiteit opstarten en daarna lekker koffie drinken, eten of BBQ-en. Leer elkaar kennen door elkaar te ontmoeten.

wtfdivi014-url2

Kunst en theater

Dankzij kunst, toneel en theater onstaat prachtige vriendschappen en contacten. Kunst verboedert en zorgt voor nieuwe inzichten. Geniet van elkaars aanwezigheid!

wtfdivi014-url0

Muziek en cultuur

Organiseer samen met je buurtgenoten een muziekevenement, een bloemencorso of een voorstelling. Verstevig je onderlinge contacten door elkaar beter te leren kennen.

STILA Wijkfonds: samenwerken aan een sociaal Assen

wtfdivi014-url3

Sport en spel

wtfdivi014-url1

Ontmoeten en beleven

wtfdivi014-url2

Kunst en theater

wtfdivi014-url0

Muziek en cultuur

STILA Preventiefonds: iedereen telt mee én doet mee

wtfdivi014-url7

Preventie

Het preventief helpen van jongeren met vragen, eenzame ouderen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het prventiefonds ondersteunt.

wtfdivi014-url6

Iedereen telt mee

Met elkaar werken we aan een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Niet denken in beperkingen, maar in kansen en mogelijkheden.

STILA Preventiefonds: iedereen telt mee én doet mee

wtfdivi014-url7

Preventie

wtfdivi014-url6

Iedereen telt mee

Stila helpt en ondersteunt sociale ideeën in Assen

Dit is STILA Wijkfonds

STILA is een onafhankelijke en zelfstandige stichting. Met het Wijkfonds stimuleren en ondersteunen wij inwoners van de gemeente Assen bij het organiseren van sociale activiteiten. Dat doen wij met kennis, inspiratie en een financiële bijdrage.

Dit is STILA Preventiefonds

Het preventiefonds stimuleert individuele initiatieven in Assen gericht op een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Ook vrijwillige organisaties met nieuwe initiatieven gericht op preventie kunnen bij ons een aanvraag indienen.