Aanvraag doen

Doe mee!

Heb je een idee voor een activiteit waarmee je jouw wijk of buurt kunt verbeteren? Of wil je een aanvraag doen bij het Preventiefonds? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan contact met je op om je aanvraag te bespreken. Wil je jouw aanvraag liever persoonlijk aan het panel toelichten, dan kan dat natuurlijk ook.

Aanvraag indienen

Voorwaarden
  1. Bijdragen van STILA en STILA Preventiefonds zijn uitsluitend bestemd voor activiteiten binnen de gemeente Assen. De betreffende activiteiten dienen rechtstreeks bij te dragen aan het welzijn van bewoners van de gemeente, waaronder de verbetering van de fysieke en/of sociale leefomgeving in buurten, wijken of dorpen binnen de gemeente. 
  2. De activiteit is voorbereid, bekend bij belanghebbenden en wordt uitgevoerd voor en door bewoners van de gemeente Assen.
  3. De activiteit heeft geen individueel, commercieel, politiek of religieus karakter.
  4. De activiteit is niet in strijd met wet- en regelgeving of lokale besluiten of bepalingen.
  5. De activiteit en de resultaten zijn voor iedereen toegankelijk, zichtbaar en te delen via de communicatiemiddelen van STILA en Mijn Buurt Assen.
  6. Bij de aanvraag dient een begroting en een plan van aanpak te worden toegevoegd.
  7. De aanvrager is 18 jaar of ouder, of heeft toestemming van de wettelijk vertegenwoordiger.
Verantwoording
  1. Binnen drie maanden na voltooiing van de activiteit breng je verslag uit aan de Stichting STILA. De verantwoording bestaat uit een financieel en een inhoudelijk verslag, zo mogelijk aangevuld met foto- en/of filmmateriaal en eventueel persvermeldingen.
  2. Je geeft Stichting STILA toestemming om het foto- en/of filmmateriaal te gebruiken voor de website en voor social media.

Ik doe een aanvraag voor


* Weet je niet goed welk fonds voor jou geschikt is en wil je uitleg over het verschil tussen STILA Wijkfonds en STILA Preventiefonds? We leggen het je graag uit

Hoe werkt het?

Stap 1

Inspiratie

Laat je inspireren op onze website en bedenk een sociaal idee voor je wijk of buurt, of bedenk een plan in het kader van preventie.

Stap 2

l

Begroting

Maak een begroting van de kosten voor je plan. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je wijkambassadeur. Kijk voor de gegevens van jouw ambassadeur op de pagina van je wijk.

Stap 3

h

Aanvraag indienen

Je hebt een plan en een begroting en bent nu klaar om je aanvraag in te dienen. Vul alle benodigde gegevens in het aanvraagformulier hiernaast in en klik op verzenden.

Stap 4

Terugkoppeling door STILA

Het Panel STILA Wijkfonds of het Panel STILA Preventiefonds neemt binnen 10 werkdagen contact met je op.

Stap 5

Verantwoording

We hopen dat je een mooi project hebt opgezet. Vergeet niet om binnen drie maanden na afloop het formulier voor verantwoording aan te leveren.

inspiratie nodig?

Ben je enthousiast geworden en wil je met hulp van het Wijkfonds of het Preventiefonds een activiteit organiseren of een plan uitwerken? Doe dan ideeën op in onze inspiratiehoek.

Stila helpt en ondersteunt sociale ideeën in Assen

Dit is STILA Wijkfonds

STILA is een onafhankelijke en zelfstandige stichting. Met het Wijkfonds stimuleren en ondersteunen wij inwoners van de gemeente Assen bij het organiseren van sociale activiteiten. Dat doen wij met kennis, inspiratie en een financiële bijdrage.

Dit is STILA Preventiefonds

Het preventiefonds stimuleert individuele initiatieven in Assen gericht op een samenleving waar iedereen meedoet en meetelt. Ook vrijwillige organisaties met nieuwe initiatieven gericht op preventie kunnen bij ons een aanvraag indienen.